Domeinnamen Beheer

Mag ik een typo van een bekend merk registreren?

Het is niet toegestaan een typo van een merk te registreren. Omdat een typo voor verwarring zorgt. Registreert u een domeinnaam die erg lijkt (of gelijk is aan) een merknaam, dan neemt u een flink risico. Het kan namelijk zo zijn dat het bedrijf, waarvan het merk is, de domeinnaam van u afneemt en eventueel een schadeclaim indient. Deze schadeclaims kunnen hoog oplopen, vooral als het bedrijf in kwestie kan aantonen dat je de domeinnaam hebt geregistreerd om geld te verdienen aan de bezoekers die naar het bedrijf opzoek waren. Bent u de dupe geworden van typofraude? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden tot terugvordering te onderzoeken.

Intellectueel eigendom

Er werd, door juristen, vaak onderscheid gemaakt tussen intellectueel en industrieel eigendom. Dit onderscheid is nu vrijwel geheel verdwenen. De meeste mensen gebruiken de term ‘intellectueel eigendom’. Er zijn vele soorten intellectueel eigendom in de ICT. De grootste drie zijn: octrooien, auteursrecht, merken en handelsnamen. Domeinnamen vallen niet onder dit eigendom. Hier is een simpele reden voor. Er zijn geen wetten omtrent domeinnamen opgesteld. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) registreert alle Nederlandse (.nl) domeinen. Dit is hèt domeinnamenregister. Echter is dit register niet gekoppeld aan enige overheidsinstantie en is het dus een particuliere instelling. SIDN heeft het recht om domeinnamen die inbreuk maken op intellectueel eigendom terug te vorderen. Door onze samenwerking met SIDN kunnen wij domeinnamen terugvorderen die inbreuk maken op uw identiteit. Neem contact op en wij lichten u graag in over de mogelijkheden.

Domeinnamen

Alles over het fenomeen Typosquatting

Wat is een typo domeinnaam?

Een typefout wordt ook wel een typo genoemd. Als we het hebben over een typo domeinnaam dan bedoelen we een domeinnaam waar per ongeluk of expres een typefout in zit. Domeinnamen waar expres een typefout inzitten worden de laatste tijd enorm bekritiseerd. Er is hier zelfs een speciale term voor gekomen: typosquatting. Typosquatting is een domeinnaam registreren met een typefout, omdat je weet (of hoopt) dat mensen een spelfout maken bij het zoeken naar een andere website. Een voorbeeld hiervan kan zijn de naam ‘semsung.nl’ registreren. Met deze domeinnaam hoopt de registrant dat mensen die opzoek zijn naar ‘samsung’ per ongeluk bij hun website terecht komen. De registrant maakt dan gebruik van een foutje van de bezoeker om zo zelf geld te verdienen.

Domeinnaam Analyse?

Ontvang een gratis adviesrapport!

Samen Sterker!

Uw merknaam beschermen? Laat Jalin Media helpen en laat ons vrijblijvend meedenken. Vul het contactformulier in en wij zullen u zo spoedig mogelijk informeren over de mogelijkheden!