Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Affiliate fraude
Helaas komt het ook vandaag de dag nog voor, Fraude. Online is fraude erg moeilijk tegen te gaan, waardoor online veel geld wordt verdiend op een illegale manier.

Hoe werkt affiliate in combinatie met typo’s?

Omdat typo domeinnamen erg lijken op het origineel kan er makkelijk (bij het zoeken naar het origineel) een typefoutje gemaakt worden. Precies waar de eigenaar van de typo op uit is!

Stel u heeft een typo voor het grote bedrijf Samsung. Bijvoorbeeld: ‘semsung.nl’. Als u hier affiliate marketingmateriaal van Samsung op plaatst, dan zullen hier veel mensen die op uw website komen op klikken. Ze waren immers al opzoek naar Samsung, maar maakte een spelfoutje. Zodra ze klikken op de advertentie betaalt Samsung u wat geld. Dit zijn mensen die al naar het bedrijf opzoek waren. Het bedrijf dat betaalt voor de advertenties heeft hier dus niets aan, omdat ze deze bezoekers in principe al binnen hadden. Ze betalen dan voor niets.

In veel gevallen wordt dit als affiliate fraude gezien.

Jalin Media heeft speciale technieken om deze vorm van fraude te onderscheppen. Ook ter preventie hebben wij diverse manieren om uw affiliate campagne te beschermen. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Domeinnaam Analyse?

Ontvang een gratis adviesrapport!

Samen Sterker!

Uw merknaam beschermen? Laat Jalin Media helpen en laat ons vrijblijvend meedenken. Vul het contactformulier in en wij zullen u zo spoedig mogelijk informeren over de mogelijkheden!